De kranten staan er weer bol van:

 

“Huizenmarkt begint weer te draaien”

“Huizenmarkt herstelt verder”

“Huizenprijzen beginnen weer te stijgen”

 

Er gaat geen dag voorbij of op je nieuws app’s is er wel weer een bericht over dat de huizenmarkt aan het aantrekken is. De beurs maakt ook weer recordwinst na recordwinst.

 

Is het dan zo dat we na 6 jaar ellende dan nu echt de draai hebben gemaakt.

Ik heb het gevoel dat we kredietcrisis moe zijn. We zijn nu al zolang bezig met elkaar de angst aanpraten dat nu uiteindelijk iedereen zoiets heeft van, Lets go….

 

In Amsterdam, Utrecht , Rotterdam en Den Haag is de markt letterlijk ontploft.

De kopers weten niet hoe snel ze een bod uit moeten brengen op een woning.

 

En heel… maar dan ook heeeeeeeel langzaam sijpelt dat gevoel door naar onze geliefde provincie!

 

Als hypotheekadviseur werk ik veel in de grote steden en de verschillen zijn mooi om te zien. In Den Haag, Rotterdam en omstreken is de meest gemaakte opmerking “ we willen niet aan onze max zitten” terwijl in Amsterdam de meest gemaakte opmerking tijdens een eerste gesprek is “ Maar kunnen we niet op de een of andere manier meer lenen ? “ Zal wel Amsterdamse bravoure zijn !

 

Feit is dat de rente ontzettend laag staat en alleen maar dalende is. Door alle maatregelen om de broze economie aan te slingeren wordt een onnoemelijk groot bedrag aan Euro’s door de Europese centrale bank ( € 1.000.000.000.000,- ) de markt in gepompt! Hierdoor zal de rente naar verwachting alleen maar laag blijven voorlopig.

Dit in combinatie met de stijgende huren en de hiervoor genoemde kredietcrisis moeheid, heeft ervoor gezorgd dat de starters zich beginnen te bewegen sinds vorig jaar. Zo komt de trein van kopen en verkopen weer langzaam op gang.

 

Uiteraard help ik jullie hier graag bij!

 

Ik haal in ieder geval veel plezier uit de eerste oriënterende gesprekken. Zeker met stellen die hun eerste woning samen gaan kopen. Ik voel de spanning in zo’n eerste gesprek. Er zijn dan vaak veel vragen. Hoe zit dat nou met zo’n hypotheek? en kunnen we ook een verbouwing meenemen in de hypotheek? In een eerste ( vrijblijvend ) gesprek nemen we dan ook goed de tijd en zijn we vaak twee uur onderweg. In dat eerste gesprek leg ik precies uit wat je kan lenen en uiteraard ook wat de maandelijkse lasten zijn. Zo kan je heel gericht gaan zoeken naar jullie droomhuis!

 

Ps. De grens voor woningen met NHG gaat per 01-07-2015 weer naar beneden. Waar je tot die tijd nog een woning kan kopen tot € 250.000,-. Kan het na 01-07 nog maar voor €231.000,-

 

Indien je meer informatie wilt of je zit et vragen over de NHG of nieuwbouwprojecten bij jou in de buurt. Ik ben via alle bekende manieren te bereiken.

 

 

 

 

Comments are closed